Valborg 2017


Från klockan 18:00 sista april firar vi in sommaren med en smakrik trerätters meny. Pris inklusive ett glas mousserande eller ett glas alkoholfritt bubbel: 595,- I år kommer vi också att skjuta av ett fyrverkeri över Stockholms inlopp! Tid för detta blir c:a 20:00
boka bord till Valborg

Meny:
Förrätt
Jordärtskocksoppa med eldiga argentinska jätteräkor på spett samt chilibröd
eller
Serranoskinka med avokadomosaik, riven parmesan och grissini.
Varmrätt
Ångad gösfilé med ägg och kräftstjärtar i dillsmör samt örtstomp
eller
Oxfilé chateaubriand med grönpepparsås, örttomat och potatiskaka
Dessert
Chokladkaka, halloncoulis och  färskskuren frukt
eller
Grönmögelost med fikonmarmelad och kex

boka bord till Valborg

Ett tydligt tecken på att våren tagit ett stadigt grepp om vintern är Valborgsmässofirandet.
Traditionen att tända eldar grundar sig på en hednisk högtid som funnits i Tyskland och som senare kom att sammankopplas med kulten av den Heliga Valborg. Valborg var enligt sägnen en engelsk prinsessa som under medeltiden skickades till Tyskland för att hjälpa till att kristna tyskarna.

Eldar tändes ursprungligen för att bränna det gamla och ge plats för det nya och firandet går längre tillbaka än kristendomen.
Uppe på Fåfängan tänder vi vårt eldfat för att fira vårens & sommarens ankomst och bjuder in till en härlig kväll.