Valborg 2018


Från klockan 18:00 sista april firar vi in sommaren med en smakrik trerätters meny. Pris inklusive ett glas mousserande: 595,-. Barn i barnstol gratis annars 40,- per år. I år blir det ett fint fyrverkeri över Stockholms inlopp!
boka bord till Valborg

Valborgsmeny 2018:
Förrätt

Klassisk Räkcocktail
eller
Nässelsoppa med pocherat ägg, krispigt bacon och surdegsbröd

Varmrätt
Ankbröst serverad med palsternackspuré, smörstekta vårprimörer, confiterad potatis och rödvinssås
eller
Helgrillad Havsabborre med medelhavsgrönsaker, aioli och Pommes Frites

Dessert
Cookies and Cream
eller
Crème brûlée med Passionsfrukt
eller
Blåmögelost, fikonmarmelad och kex

boka bord till Valborg

Ett tydligt tecken på att våren tagit ett stadigt grepp om vintern är Valborgsmässofirandet.
Traditionen att tända eldar grundar sig på en hednisk högtid som funnits i Tyskland och som senare kom att sammankopplas med kulten av den Heliga Valborg. Valborg var enligt sägnen en engelsk prinsessa som under medeltiden skickades till Tyskland för att hjälpa till att kristna tyskarna.

Eldar tändes ursprungligen för att bränna det gamla och ge plats för det nya och firandet går längre tillbaka än kristendomen.
Uppe på Fåfängan tänder vi vårt eldfat för att fira vårens & sommarens ankomst och bjuder in till en härlig kväll.