Skaldjursveckor 2017

När endast det bästa är gott nog!

Skaldjursdagar från 16 september t.o.m 28 oktober. Onsdag till lördag 18:00 – 23:00.
Priserna för 2017 ej bestämda.


Boka bord

Allt man kan önska!
Hemkokt färsk hummer, ostron, kungskrabba, färska räkor, rökta räkor, krabba, blåmusslor, sikrom och mycket mer. Lägg till alla hemrökta delikatesser, urval vit fisk, ekologisk lax, calamares mm. Finns även rödtunga i hummersås, krabbkakor mm.
Tillbehören finns där: Västerbottenspaj, höstomelett med kantareller, nybakat bröd, hummersoppa, aioli och mycket mer. I vinlistan finns bland annat torr Chablis och sval Pinot Noir.
Som avslutning finns ett fint ost- och dessertbord.
Vi är stolta att meddela att restaurangen är KRAV-certifierad, grad 1. Det betyder bl.a att samtliga våra skaldjur fångas i säkra bestånd och att all hantering är kontrollerad. Flera produkter är ekologiska och/eller KRAV-märkta, speciellt stolta är vi över den ekologiska laxen som vi själva varmröker varje morgon.

Lyx med Chambre Separée
Sällskap om max 25 personer kan också abonnera vårt fina Lusthuset med egen skaldjursbuffé, egen kock (1 tim) och egen servitör!
Lusthuset, som hänger ut över klipporna mot Saltsjön, bevakar Stockholms inlopp och har hela Djurgården under sig. Kostnad 8.000,- (mat och dryck tillkommer), dessertbuffén tas inifrån restaurangen.
En mycket speciell upplevelse! Bokas via 08-6429900 och endast ett sällskap per kväll.

Tradition
När lindarna runt restaurangen fäller löven är det dags för oss att servera de allra finaste skaldjuren. Vi välkomnar er upp på en kväll utöver det vanliga!
Det knastrar i brasan, kandelabrarnas ljus på det vita linnet, den makalösa utsikten över Saltsjön och Stockholms kvällssiluett. I matsalen står våra kockar som öppnar och serverar havets läckerheter samt delar med sig av sina kunskaper.

Boka bord

Några gästkommentarer:

Tack för en fantastisk kväll i torsdags!
Håkan, Oktober 2015
”Vi var där i 5 timmar och tiden flög iväg. En unik atmosfär, Sveriges bästa skaldjursbuffé, otroligt kunnig och trevlig personal, perfekta viner därtill. En kväll man minns och gärna berättar om. Att helt obehindrat få frossa i ostron, hummer, krabba m.m. gör livet extra bra. Dessutom tips om hur man ska våga prova nya kombinationer och njuta extra mycket. Vi kommer igen nästa år…”

Utsikten är fantastisk!
Anna;
”Var och åt skaldjurbuffén och den var superbra! Fåfängan är ett jättetrevligt ställe med väldigt trevlig och duktig personal. Utsikten är fantastisk!”

Fåfängans skaldjursbuffé
Maria;
”Besökte för första gången restaurangen igår och åt skaldjursbuffén. Den var helt fantastisk! Stort utbud på skaldjur och massor av godsaker till. Hög klass och fina smaker. Trevlig köksmästare som öppnade ostronen framför oss och svarade mycket kunnigt på våra frågor. För de övriga i mitt sällskap var det andra året i rad de åt skaldjursbuffén och jag kommer absolut boka till nästa år igen!”

Otroligt god skaldjursbuffé
Ewa;
”Jag kan verkligen rekommendera Fåfängans skaldjursbuffé. Fantastiskt god, gjord på fina råvaror, stort utbud, mycket trevlig personal. Både vi och våra vänner hade en väldigt trevlig och god kväll.”

Riktigt bra skaldjursbuffé!
Calle;
”Den bästa och mest varierade skaldjursbuffén jag ätit i Sverige!”

Skaldjursbuffén får fina betyg!
Mats;
”Då min stora passion inom mat är skaldjur blev jag nyfiken när stockholmsklassikern Fåfängan skyltade med skaldjursafton, och bestämde mig för att prova. Kanon! Hummer och King crab i mängder, och ostronen öppnades framför våra ögon. Fräscht, färskt och med bra sälta, och rätterna tycktes aldrig ta slut. Trevlig personal och god service var det också, det enda som saknades var den franska musiken, och kanske en välkomstdrink som ingår?”

// ]]>