Skaldjursveckor 2018

När endast det bästa är gott nog!

Skaldjursdagar från 12 september t.o.m 27 oktober. Onsdag till lördag 18:00 – 23:00.
Onsdagar och torsdagar erhåller alla gäster ett presentkort till Fåfängan Brunch. Detta specialerbjudande gäller exklusive dryck, januari/februari 2019 och är inte personligt – presentkortet är värt 335,- och kan delas vidare.


Boka bord

Allt man kan önska!
Hemkokt färsk hummer, ostron, kungskrabba, färska räkor, rökta räkor, krabba, blåmusslor, sikrom och mycket mer. Lägg till alla hemrökta delikatesser, urval vit fisk, ekologisk lax, calamares mm. Finns även rödtunga i hummersås, krabbkakor mm.
Tillbehören finns där: Västerbottenspaj, höstomelett med kantareller, nybakat bröd, hummersoppa, aioli och mycket mer. I vinlistan finns bland annat torr Chablis och sval Pinot Noir.
Som avslutning finns ett fint ost- och dessertbord.
Vi är stolta att meddela att restaurangen är KRAV-certifierad, grad 1. Det betyder bl.a att samtliga våra skaldjur fångas i säkra bestånd och att all hantering är kontrollerad. Flera produkter är ekologiska och/eller KRAV-märkta, speciellt stolta är vi över den ekologiska laxen som vi själva varmröker varje morgon.

Lyx med Chambre Separée
Sällskap om max 25 personer kan också abonnera vårt fina Lusthuset med egen skaldjursbuffé, egen kock (1 tim) och egen servitör!
Lusthuset, som hänger ut över klipporna mot Saltsjön, bevakar Stockholms inlopp och har hela Djurgården under sig. Kostnad 8.000,- (mat och dryck tillkommer), dessertbuffén tas inifrån restaurangen.
En mycket speciell upplevelse! Bokas via 08-6429900 och endast ett sällskap per kväll.

Tradition
När lindarna runt restaurangen fäller löven är det dags för oss att servera de allra finaste skaldjuren. Vi välkomnar er upp på en kväll utöver det vanliga!
Det knastrar i brasan, kandelabrarnas ljus på det vita linnet, den makalösa utsikten över Saltsjön och Stockholms kvällssiluett. I matsalen står våra kockar som öppnar och serverar havets läckerheter samt delar med sig av sina kunskaper.

Boka bord


Några gästkommentarer:

Skaldjursbuffe
2016-10-01, betyg 5
”Otroligt gott och välsmakligt. En trevlig blandning med allt från rökt fisk till skaldjuren. Hovmästare stod och delad hummern, krabbor, öppnade ostron. När han öppnade och delade djuren så förklarade han även mycket om olika smaker och vad man kunde ta till.”

Brunch [Champagnebrunch]
2016-10-24, Betyg 4
”Söndags brunch med räkor ostron och champagne som tillval. Det var mysig stämning med underbar utsikt fast det var ruggigt väder. Maten var bra, deras varmrökt lax jätte bra, men utsikt mysiga stämning höjde betyg till en fyra.”

Känsla och upplevelse!
2016-09-22, betyg 5
”Bara namnet gör sig rätta!
Vi reser mycket och rör oss ute i på krogar och bra restauranger. Vad vi möttes av denna gång känner jag mig manad att skriva lite om.
Att äta skaldjur mitt i veckan tillhör inte vanligheterna men att träffa kocken själv på detta sätt ute i restaurangen.. ! Jag kan varmt rekommendera detta! Det var bland det bästa skaldjur jag ätit! Att få det serverat på detta sätt!
Utsikten och detta. Prova det är det klart värt.”
Återkommer snart”

Bästa skaldjuren jag ätit!
2016-09-19, Betyg 5
”…och då har jag ändrå varit en del på kontinenten. Har alltid gillat Fåfängan och bestämde mig för att prova deras skaldjur trots att det kostar, och herrejösses jag rullade ner för berget. Tror de gick back på mig så många ostron klämde jag i mig. Härligt stämning och felfri service, rekommenderas till alla!”

KRAV-märkt restaurang
2016-10-27, betyg 4:
”Var på Skaldjursbuffé igår kväll. Det fanns mycket gott att välja på och fräscht upplagt.
Tokigt bara att jag var i så god tid så jag fick stå utanför och vänta typ 40 min. Det var rått och kallt och synd att de inte öppnade dörren förrän precis kl 18. Det kan vara ett tips! Att ni meddelar det i bokningsbekräftelsen.
Jag fick aldrig upp värmen riktigt för det var lite kallras vid de stora fönstren.
Tips! Elda i kaminen, både för värmen och mysfaktorn.
[Fåfängans kommentar: Var ett misstag att dörren inte var upplåst, kan inte nog be om ursäkt för det!]
Bemötande okej men inte hundra.
Extra plus: mycket var glutenfritt och de har alkoholfria viner på menyn (vilket inte är alltför vanligt, konstigt nog). Vi bjöds på ett glas ekologisk bubbel/alkoholfritt för att de ville fira sin KRAV-märkning. Utsikten är fantastisk och stället mysigt.”

Tack för en fantastisk kväll i torsdags!
Håkan, Oktober 2015
”Vi var där i 5 timmar och tiden flög iväg. En unik atmosfär, Sveriges bästa skaldjursbuffé, otroligt kunnig och trevlig personal, perfekta viner därtill. En kväll man minns och gärna berättar om. Att helt obehindrat få frossa i ostron, hummer, krabba m.m. gör livet extra bra. Dessutom tips om hur man ska våga prova nya kombinationer och njuta extra mycket. Vi kommer igen nästa år…”

Utsikten är fantastisk!
Anna;
”Var och åt skaldjurbuffén och den var superbra! Fåfängan är ett jättetrevligt ställe med väldigt trevlig och duktig personal. Utsikten är fantastisk!”

Fåfängans skaldjursbuffé
Maria;
”Besökte för första gången restaurangen igår och åt skaldjursbuffén. Den var helt fantastisk! Stort utbud på skaldjur och massor av godsaker till. Hög klass och fina smaker. Trevlig köksmästare som öppnade ostronen framför oss och svarade mycket kunnigt på våra frågor. För de övriga i mitt sällskap var det andra året i rad de åt skaldjursbuffén och jag kommer absolut boka till nästa år igen!”

Otroligt god skaldjursbuffé
Ewa;
”Jag kan verkligen rekommendera Fåfängans skaldjursbuffé. Fantastiskt god, gjord på fina råvaror, stort utbud, mycket trevlig personal. Både vi och våra vänner hade en väldigt trevlig och god kväll.”

Riktigt bra skaldjursbuffé!
Calle;
”Den bästa och mest varierade skaldjursbuffén jag ätit i Sverige!”

Skaldjursbuffén får fina betyg!
Mats;
”Då min stora passion inom mat är skaldjur blev jag nyfiken när stockholmsklassikern Fåfängan skyltade med skaldjursafton, och bestämde mig för att prova. Kanon! Hummer och King crab i mängder, och ostronen öppnades framför våra ögon. Fräscht, färskt och med bra sälta, och rätterna tycktes aldrig ta slut. Trevlig personal och god service var det också, det enda som saknades var den franska musiken, och kanske en välkomstdrink som ingår?”

// ]]>