Recept

Fåfängans Mörka, Glutenfritt

Smakrikt, nyttigt och glutenfritt. Ett mycket populärt bröd på restaurangen!
Blanda i en degblandare:
1 liter naturell fil (ev laktosfri)
1,5 msk bikarbonat
2 dl lingonsylt (obs! utan vetemjöl)
1 dl mörk sirap (obs! brödsirap kan innehålla gluten)
Blanda först fil och bikarbonat
Blanda därefter i:
6 dl grovmix
4 dl krossat bovete
2 dl krossat linfrö
1 dl fibrex
1 dl pofiber
4 dl solrosfrö
4 dl pumpakärnor
2 tsk salt

Låt maskinen gå 10 minuter. Häll upp degen i 3 smorda formar 1,5 – 2 liter. Grädda i 180°, ca 1 timme.

Not:
Mängden linfrö, solrosfrö och pumpakärnor kan varieras sålänge
den totala mängden blir 1 liter. Variera och experimentera!